Reference

NAJAM

Zbog nedostataka sredstava u proračunima i ograničenja zaduživanja jedinice lokalne samouprave imaju otežanu mogućnost investiranja u nove, energetski učinkovite sustave javne i ostale rasvjete. Najmom sustava javne rasvjete održite likvidnosti te izbjegnite vezivanje kapitala u opremu, a izdatak rasporedite na cjelokupni korisni vijek predmeta najma. Konkurentni uvjeti štite vaš kapital te će Vam pomoći zadržati kreditnu sposobnost kod poslovnih banaka i dobavljača.

Prednosti:

  • Održite likvidnost
  • Poboljšajte kreditni rejting
  • Sigurnost u planiranju
  • Rasvjetna tijela i oprema na dohvat ruke

Pružamo stručne savjete te pomoć krojenu prema Vašim specifičnim potrebama.

ESCO MODEL

ESCO model obuhvaća razvoj, izvedbu i financiranje projekata s ciljem poboljšanja energetske učinkovitosti i smanjenja troškova i održavanja što se postiže ugradnjom nove opreme i optimiziranjem energetskih sustava. Pružamo stručnost i kvalitetu kroz sve faze izvedbe ESCO projekata (projektiranje, rekonstrukcija, uporaba i nadzor) pridržavajući se svih standarda struke.
Davanjem jamstava preuzimamo rizik ostvarenja ušteda, a pored inovativnih projekata za poboljšanje energetske učinkovitosti i smanjenja potrošnje energije nudimo i financijska rješenja za njihovu realizaciju. Tijekom otplate investicije za energetsku učinkovitost, klijent plaća jednaki iznos za troškove energije kao prije provedbe projekta koji se dijeli na stvarni (smanjeni) trošak za energiju te trošak za otplatu investicije. Nakon otplate investicije, izlazimo iz projekta i sve pogodnosti predajemo klijentu.
Dodatnu prednost ESCO modela predstavlja činjenica da tijekom svih faza projekta korisnik usluge surađuje samo s našom kompanijom čime se u velikoj mjeri smanjuju troškovi projekata energetske učinkovitosti i rizik ulaganja u njih. Također, obuhvaća sve energetske sustave na određenoj lokaciji što omogućava optimalan izbor mjera s povoljnim odnosom investicija i ušteda.
Do sada smo ostvarili uspješnu suradnju s općinama Marija Bistrica, Klinča sela, Gradec, Dubravica te Legrad